Gastlessen plusklas

In januari en februari geef ik les in plusklas Maximus (groep 7 en 8). Gedurende vijf woensdagochtenden ontwerpen de kinderen hun eigen taal. Elke les leren ze meer over taalkunde en brengen die kennis meteen in de praktijk bij de opbouw van hun eigen taal. Zo kiezen ze in de eerste les een set klinkers en medeklinkers voor hun taal. In de tweede les bepalen ze hoe die klinkers en medeklinkers samen klankgroepen kunnen vormen. En zo verder! Natuurlijk verzinnen ze ook een volk dan hun taal gebruikt. Zo worden de kinderen flink uitgedaagd op de drie hoogste niveaus van de taxonomie van Bloom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s