Documentaire 2

Screen shot 2011-08-21 at 14.10.25De zomer eindigde met prachtig nieuws: ik heb een kleine subsidie toegekend gekregen door Stichting Mensa Fonds om een vervolg te maken op mijn documentaire ‘Gewoon Hoogbegaafd’ uit 2011.

Voor wie hem nog niet kent: in die documentaire portretteer ik drie hoogbegaafde kinderen en hun schoolervaringen. Déjan, in groep 8,  zit in een reguliere schoolklas maar gaat één ochtend in de week naar een plusklas. Marre, in groep 5, zit in een afdeling voor voltijds hoogbegaafdenonderwijs. Haar ouders verhuisden vanuit Noorwegen terug naar Nederland vanwege het onderwijs.
Menno, 6 jaar, krijgt thuisonderwijs. Hij liep zowel in het regulier onderwijs als in hetScreen shot 2011-08-21 at 14.10.56 voltijds hoogbegaafdenonderwijs volledig vast. Zijn ouders overwegen naar Australië te verhuizen omdat het geven van thuisonderwijs in Nederland in de meeste  gevallen verboden is.

Dit schooljaar is het zes jaar geleden dat ik deze kinderen opzocht en om die reden wilde ik graag een vervolg op de docu maken. Als de omstandigheden het toelaten, ga ik Déjan, Marre en Menno weer opzoeken om te horen hoe het nu met ze is. Daarnaast breng ik drie nieuwe situaties in beeld. Zo zoek ik een jongen van 8 jaar op met een geschiedenis van onderpresteren en gepest worden. Ook heb ik een bijzondere deelneemster gevonden in een meisje van 10 jaar, dat net is begonnen op het gymnasium. De derde deelnemer is een meisje van 9 dat het moeilijk heeft gehad op school, maar waar het steeds beter mee gaat door een goede samenwerking tussen school, ouders en een specialist.

Screen shot 2011-08-21 at 14.11.23Mijn streven is om de documentaire aan het einde van dit schooljaar, of uiterlijk in de zomer van 2017, af te hebben. Omdat ik meer dan fulltime werk, spreid ik de filmdagen wat uit over het schooljaar. Uiteindelijk zal ik ook deze documentaire beschikbaar maken op youtube. Maar eerst maar eens filmen. Ik heb er zin in!

Een gedachte over “Documentaire 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s