NOT 2017

img_3136Afgelopen maand was de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Om eerlijk te zijn was ik er nog nooit geweest, dus dit leek me een uitstekend moment om toch eens een kijkje te nemen.

Mijn uitgever, Eduforce, zou aanwezig zijn met een stand, dus natuurlijk was ik benieuwd hoe de aanwezige leerkrachten zouden reageren op mijn werkboeken! En natuurlijk was ik ook benieuwd naar alle andere aanbieders van lesmateriaal, vooral op het gebied van verrijkingswerk.

Zaterdag om kwart voor negen stapten wij in Leeuwarden in de trein naar Utrecht Centraal. Wellicht niet heel verrassend was het druk in de trein. Bij elke station stapten drommen mensen in, tot het punt dat sommige geen zitplek meer konden krijgen. Er was slechts 1 conclusie mogelijk: juffen! (en een enkele meester)

img_3093Twee uur later stapten we uit en vertrokken in colonne richting de jaarbeurs. Al gauw stonden we in de grote drukte op de beursvloer. Wat een enorm evenement! Een blik op de plattegrond wees ons in de richting van Eduforce, waar het bij aankomst zo mogelijk nog drukker bleek dan in de eerste hal. Wauw! En het bijzondere was, de meeste van de bezoekers stonden in mijn boekjes te bladeren! Dat was even een heel bijzondere sensatie. Ik wist natuurlijk dat mijn boekjes goed ontvangen worden, maar het is toch even anders om zomaar 10 juffen op een rij te zien met mijn boekjes in de hand.

Na een praatje met mijn uitgever ben ik de rest van de beurs gaan bekijken. Ik zag relatief weinig verrijkingsmateriaal. Wel heb ik een aantal mooie boeken gezien. Ook kwam ik een – gek genoeg vrij populaire – aanbieder van ronduit afgrijselijk verrijkingsmateriaal tegen. Ik heb er geen ander woord voor. Dat gaf me in ieder geval het gevoel dat het dus toch belangrijk is om mooi materiaal te blijven maken!

Dus voor iedereen die op zoek is naar goed verrijkingsmateriaal: oriënteer je goed en ga niet uit van het label ‘verrijkingsmateriaal/pluswerk’ dat op veel boeken staat. Bekijk en beoordeel het materiaal zorgvuldig. En zorg natuurlijk dat je weet waar je op moet letten! (daar kan ik eventueel bij helpen door een workshop of presentatie te verzorgen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s