Wie is Ingeniosa?
Mijn naam is Emmi Visser (33 jaar) en ik ben hoogbegaafd. Als auteur schrijf ik verrijkingsmateriaal voor uitgeverij Eduforce. Alle werkboeken uit de reeks Denkwijs – onderdeel van Levelwerk – zijn door mij geschreven. Als ervaringsexpert heb ik een bijzonder voordeel bij het schrijven van verrijkingswerk. Tijdens het schrijven stel ik mezelf altijd de vraag: had ik dit als kind leuk, interessant en uitdagend gevonden? En dat werkt, want mijn materiaal wordt uitstekend ontvangen!
Basisschool
Zelf heb ik net de boot gemist in het onderwijs. Mijn basisschoolperiode (1992-2000) verliep relatief rustig, maar achteraf hadden veel dingen beter gekund. Uitdaging had ik niet, doorzetten hoefde nooit. Perfectionisme had ik des te meer. Een klas overslaan gebeurde ook niet, om redenen waarvan we nu weten dat ze niet kloppen. Allemaal zaken dus die met de huidige kennis goed uit te leggen zijn en nu tot heel andere adviezen leiden!
Voortgezet Onderwijs en Universiteit
Mijn tijd op een gymnasium, waar ik met een 8.3 gemiddeld afstudeerde, was een negatievere ervaring. Ik had een gebrek aan aansluiting met mijn klasgenoten en uitdaging in het onderwijs. Als gevolg daarvan ben ik uiteindelijk acht jaar depressief geweest. Acht jaren waarin ik zoveel meer had kunnen doen! Pas op de universiteit – University College Utrecht (summa cum laude) – kwam ik echt tot mijn recht en zat ik tussen studenten die net zo nieuwsgierig en gemotiveerd waren als ik. Mijn master aan een reguliere universiteit viel vervolgens wel weer tegen, maar heb ik desondanks cum laude gehaald. Mijn studiegebieden zijn literatuur, taalkunde, museumstudies, kunstgeschiedenis en kunst- en cultuurmanagement/beleid.
Nu
Omdat ik niemand de problemen toewens die ik ben tegengekomen, zet ik me in voor de (hoog)begaafde leerlingen van nu. De eerste stap was een documentaire, Gewoon Hoogbegaafd (2011), waarin ik de situatie bekijk van drie hoogbegaafde basisschoolleerlingen (bekijk ook het vervolg uit 2017!). In dezelfde periode begon ik gastlessen te geven op een Leonardoafdeling. Al gauw breidde zich dat uit tot het schrijven van verrijkingsmateriaal – inmiddels ben ik bezig met mijn 26e werkboek! Daarnaast begon ik advies te geven aan leerkrachten met hoogbegaafde leerlingen in de klas. Meer gastlessen volgden, ook in plusklassen. Ook ben ik me gaan verdiepen in coaching, zowel van kinderen als van ouders en leerkrachten. In 2016 heb ik het HBO certificaat Coaching behaald.
Kwalificaties en achtergrond
Ik verwijs je voor een uitgebreid overzicht van mijn kwalificaties graag naar mijn linkedinprofiel.