shutterstock_4613011Gaat het niet (helemaal) goed met je (hoog)begaafde kind?

Twijfel je of je (hoog)begaafde kind op school zou moeten versnellen?

Wil je beter begrijpen wat er nou eigenlijk omgaat in je (hoog)begaafde kind?

Zou je beter met de school willen samenwerken?

Denk je dat je kind extra begeleiding of ondersteuning zou kunnen gebruiken?

Niets is vervelender dan merken dat je kind niet goed in zijn of haar vel zit. Misschien komt je zoon elke dag al gefrustreerd zijn bed uit, maar kan hij niet uitleggen wat hem precies frustreert. Misschien merk je dat je dochter zich niet goed voelt, maar blijft ze volhouden dat alles prima is. Of misschien gaat het al redelijk goed met je kind, maar  vraag je je af of versnelling een goed idee is voor jouw kind. Als ervaringsexpert bied ik:

In alle gevallen vind ik het essentieel om ook met je zoon of dochter zelf te praten. Of je kind nou 4 of 16 is, hij of zij heeft vaak verrassend scherpe inzichten over het eigen welzijn. Het zou zonde zijn om die inzichten te missen!

(Hoog)begaafd en de thuissituatie
Voor ouders (en andere verzorgers) kan het lastig zijn om je (hoog)begaafde kind goed te begrijpen, zeker als je zelf niet hoogbegaafd bent. Hoe goed je ook je best doet, soms is een steuntje in de rug heel fijn. Als ouder ken jij je kind zo goed dat je sommige dingen over het hoofd ziet. Daar kan mijn perspectief als relatieve buitenstaander heel waardevol zijn. Hoogbegaafde kinderen hebben een bijzondere manier van denken, van leren en van naar de wereld kijken. Ik kan je concrete adviezen bieden die in de dagelijkse gang van zaken een groot verschil kunnen maken.

Als ervaringsexpert leg ik makkelijk contact met (hoog)begaafde kinderen en krijg ik snel inzicht in de belevingswereld van je kind. Op die manier kan ik eventuele struikelblokken identificeren en oplossingen aandragen. In veel gevallen kan het fijn zijn om je kind op school en thuis te observeren. Bekijk alvast de tarieven of neem meteen contact op.

shutterstock_12040309(Hoog)begaafd en school
In mijn ervaring is de belangrijkste stap die leerkrachten kunnen maken, een stap in het denken. Veel leerkrachten weten nog te weinig van (hoog)begaafdheid om zelf te kunnen inschatten wat een leerling nodig heeft. Ik help graag om deze kennis aan te vullen en zodoende tot een constructieve samenwerking tussen school en ouders te komen. De omgeving van een kind bestaat uit thuis én school. Een goede samenwerking is dus essentieel voor de ontwikkeling van je kind. Als de school hier open voor staat, ben ik tevens beschikbaar voor:

Daarnaast ben ik ook beschikbaar om mee te denken over schoolgerelateerde vragen zoals versnelling. Misschien overweeg jij of de school om je kind een klas te laten overslaan. Maar is dat wel verstandig? Ik kan je er alles over vertellen en concrete uitkomsten laten zien van onderzoek. In veel gevallen kan het fijn zijn om je kind op school en thuis te observeren. Bekijk alvast de tarieven of neem meteen contact op.

Wil je je kind thuis extra uitdagend werk geven of geef je thuisonderwijs? Kijk dan eens bij mijn verrijkingswerk over taal en kunst.

(Hoog)begaafd en hooggevoelig
Goed om te weten: ik kan begeleiding bieden bij de combinatie van (hoog)begaafdheid en hooggevoeligheid. Ook op dit gebied ben ik ervaringsexpert.