Denk je dat je kind extra begeleiding of ondersteuning zou kunnen gebruiken?

Heeft je kind behoefte aan een steuntje in de rug van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt?

shutterstock_283313963Begeleiding voor je kind
Niets is vervelender dan merken dat je kind niet goed in zijn of haar vel zit. Misschien merk je dat je dochter zo perfectionistisch is dat er bijna niets meer uit haar handen komt. Misschien heeft je zoon zo’n sterk rechtvaardigheidsgevoel dat hij niet kan slapen van het onrecht dat hij in de klas of op televisie heeft meegemaakt. In dat geval kan het fijn zijn als je zoon of dochter met een ‘soortgenoot’ kan praten: iemand die (nog niet eens zo lang geleden) zelf een hoogbegaafd kind was en begrijpt hoe het voelt.

Als ervaringsexpert bied ik:

Onderwerpenshutterstock_92963407
Als ervaringsexpert leg ik makkelijk contact met (hoog)begaafde kinderen en krijg ik snel inzicht in de belevingswereld van je kind. Op die manier kan ik eventuele struikelblokken identificeren en oplossingen aandragen. In overleg bepalen we het aantal sessies. Gemiddeld zijn 5 of 6 sessies genoeg om goede vooruitgang te boeken. Bij voorkeur kom ik bij jullie thuis, zodat je kind in een omgeving is waarin hij of zij zich comfortabel voelt. Vragen waar ik aan kan werken met je kind zijn onder andere:

  • Hoe ga ik om met mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel?
  • Hoe zet ik mijn perfectionisme optimaal in zonder dat het me dwars zit?
  • Hoe ga ik om met klasgenoten?
  • In welke opzichten ben ik anders dan de meeste kinderen?
  • Wat is mijn kracht en talent als (hoog)begaafde?
  • Wat zijn mijn valkuilen en hoe kan ik ze vermijden?
  • Hoe ga ik om met mijn hooggevoeligheid?
  • Etc.

Bekijk alvast de tarieven of neem meteen contact op.

shutterstock_92394451(Hoog)begaafd en school
Soms kan extra begeleiding op school een groot verschil maken voor een kind. Een kort traject kan genoeg zijn om het kind weer een zetje in de juiste richting te geven. Hij of zij kan vervolgens weer op eigen kracht verder. Die begeleiding kan ik bieden in de vorm van een begeleidingstraject.

Als de school hier open voor staat, ben ik tevens beschikbaar voor:

Bekijk alvast de tarieven of neem meteen contact op. In veel gevallen kan het fijn zijn om je kind op school of thuis te observeren.

Overig
Wil je je kind thuis extra uitdagend werk geven of geef je thuisonderwijs? Kijk dan eens bij mijn verrijkingswerk over taal en kunst. Ook geef ik regelmatig gastlessen op scholen.