shutterstock_20873776Heb je het gevoel dat je thuis meer zou kunnen doen voor je (hoog)begaafde kind?

Wil je beter begrijpen wat er nou eigenlijk omgaat in je (hoog)begaafde kind?

Twijfel je of je (hoog)begaafde kind een klas zou moeten overslaan?

Zou je beter met de school willen samenwerken?

Advies en begeleiding
Niets is vervelender dan merken dat je kind niet goed in zijn of haar vel zit. Misschien komt je zoon elke dag al gefrustreerd zijn bed uit, maar kan hij niet uitleggen wat hem precies frustreert. Misschien merk je dat je dochter zich niet goed voelt, maar blijft ze volhouden dat alles prima is. Of misschien gaat het al redelijk goed met je kind, maar  vraag je je af of versnelling een goed idee is voor jouw kind. Als ervaringsexpert bied ik:

  • Adviezen en begeleiding voor ouders (zie hieronder)
  • Begeleiding voor je kind
  • Intermediatie tussen school en ouders (zie hieronder)
  • Openbare lezingen voor geïnteresseerden

In alle gevallen vind ik het essentieel om ook met je zoon of dochter zelf te praten. Of je kind nou 4 of 16 is, hij of zij heeft vaak verrassend scherpe inzichten over zichzelf en de omgeving. Het zou zonde zijn om die inzichten te missen!

(Hoog)begaafd en de thuissituatieshutterstock_1651710
Voor ouders kan het lastig zijn om je (hoog)begaafde kind goed te begrijpen, zeker als je zelf niet hoogbegaafd bent. Hoe goed je ook je best doet, soms is een steuntje in de rug heel fijn. Als ouder ken jij je kind zo goed dat je sommige dingen over het hoofd ziet. Daar kan mijn perspectief als relatieve buitenstaander heel waardevol zijn. Hoogbegaafde kinderen hebben een bijzondere manier van denken, van leren en van naar de wereld kijken. Ik kan je concrete adviezen bieden die in de dagelijkse gang van zaken een groot verschil kunnen maken.

Als ervaringsexpert leg ik makkelijk contact met (hoog)begaafde kinderen en krijg ik snel inzicht in de belevingswereld van je kind. Op die manier kan ik eventuele struikelblokken identificeren en oplossingen aandragen. In veel gevallen kan het fijn zijn om je kind op school en thuis te observeren. Bekijk de tarieven of neem meteen contact op.

shutterstock_41151160(Hoog)begaafd en school
Ik ben ook beschikbaar om mee te denken over schoolgerelateerde vragen zoals versnelling. Misschien overweeg jij of de school om je kind een klas te laten overslaan. Maar is dat wel verstandig? Ik kan je er alles over vertellen en concrete uitkomsten laten zien van onderzoek. Dat maakt een beslissing een stuk makkelijker. Uiteraard ga ik bij dergelijke vragen graag ook met je zoon of dochter in gesprek, al dan niet samen met jou. (Hoog)begaafde kinderen zijn namelijk meestal uitstekend in staat om rationeel mee te denken over hun eigen schoolervaring. In veel gevallen kan het fijn zijn om je kind op school en thuis te observeren. Bekijk de tarieven of neem meteen contact op.

Wil je je kind thuis extra uitdagend werk geven of geef je thuisonderwijs? Kijk dan eens bij mijn verrijkingswerk over taal en kunst. Ik geef ook gastlessen op scholen.

(Hoog)begaafd en hooggevoelig
Goed om te weten: ik kan begeleiding bieden bij de combinatie van (hoog)begaafdheid en hooggevoeligheid. Ook op dit gebied ben ik ervaringsexpert.