shutterstock_4613011

Zou je jezelf eigenlijk wel eens wat beter willen begrijpen? Wil je ontdekken waarom jij in sommige opzichten niet ‘normaal’ bent?

Of zou je juist de mensen om je heen beter willen begrijpen?

Loop je tegen problemen aan op school of met klasgenoten?

Dat zijn vragen waar ik je mee kan helpen. (Hoog)begaafdheid heeft niet alleen invloed op hoe makkelijk je dingen kunt begrijpen. Het heeft ook invloed op je interesses, je gedachten, je emoties en hoe je met anderen omgaat. Dat kan behoorlijk heftig zijn als je niet begrijpt waar het vandaan komt.

shutterstock_227821081Anders
Hoe hard je als (hoog)begaafde je best ook doet, je voelt vanzelf dat je anders bent dan andere kinderen. Dat kan problemen opleveren. Ben je een meisje? Dan laat je het misschien niet eens merken en probeer je je in alles aan te passen, maar voel je dat het van binnen niet goed zit. Op die manier zien mensen niet gauw wat je eigenlijk in huis hebt, en dat is jammer want daardoor wordt het voor jou niet beter. Ben je een jongen? Dan word je misschien steeds sneller boos of besluit je je helemaal nergens meer wat van aan te trekken. Dat merkt je omgeving wel, hoewel ze vaak sneller aan andere labels dan (hoog)begaafdheid denken.

Dus: heb jij behoefte aan een coach? Iemand die je helpt dingen op een rijtje te zetten? Iemand die je helpt de lessen op school te overleven? Iemand die je helpt je klasgenoten te begrijpen? Ik help je graag! Ik kan je helpen om jezelf en je omgeving beter te begrijpen. Dat kan ik doen door coaching en begeleiding. Heb je zelf andere ideeën over hoe ik jou het beste kan helpen? Ik sta er voor open! Bekijk alvast de tarieven of neem meteen contact op.

Wil je thuis extra uitdagend werk krijgen of krijg je thuisonderwijs? Kijk dan eens bij mijn verrijkingswerk over taal en kunst.