Cover 1Optische illusies zijn een kunst om te tekenen
Iedereen kent ze wel. De populaire tekeningen van M.C. Escher. Met dit tekenboek leer je zelf optische illusies tekenen. Volg simpelweg de stappen in het boek en creëer de mooiste tekeningen.

Een optische illusie is iets wat het oog waarneemt en dat door de hersenen vervolgens anders geïnterpreteerd wordt. In tekeningen en schilderijen wordt deze techniek veel toegepast. Hoe leuk is het om het zelf ook eens te gaan doen!

Het Fries Museum
In Leeuwarden zijn t/m 28 oktober 2018 ruim 100 werken van Escher te bewonderen in de tentoonstelling Escher op Reis in het Fries Museum. In deze tentoonstelling volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Maar ook in de stad zelf zijn volop invloeden van Escher te vinden. Zo presenteren het Fries Museum en Station Leeuwarden sinds 17 mei vijf grootschalige straattekeningen van kunstenaar Leon Keer. Het zijn alle vijf verrassende optische illusies. De trap oplopen terwijl je geen centimeter stijgt? In de diepte staren zonder hoogtevrees? Op de tekeningen die Leon Keer in Leeuwarden maakte, kan het. Helemaal leuk is het om met je vrienden of familie in de illusie te stappen en zo een verbluffende foto te creëren.

Maar wie is Escher eigenlijk?
Maurits Cornelis Escher is een Nederlandse kunstenaar die in 1898 geboren werd in Leeuwarden in het gebouw dat nu Keramiekmuseum Princessehof is. Als jongetje vond hij het lastig en vervelend op school. Alleen van de tekenles genoot hij volop, al vond hij ook tekenen zeker niet makkelijk! Daarom spendeerde hij uren aan oefenen. Zijn hele leven lang bleef hij nieuwe dingen leren en eindeloos oefenen om prachtige prenten te maken. Uiteindelijk is hij wereldberoemd geworden door al dat harde werken.

Zelf aan de slag met optische illusies
In het Tekenboek Optische illusies maak je kennis met 15 verschillende optische illusies en tekentechnieken. Omdat ‘zelf doen’ de beste manier van leren is, leidt elk hoofdstuk je stap voor stap door het proces heen. Je leert een aantal echte optische illusies tekenen. Daarnaast ga je aan de slag met perspectief, vlakvullingen, de onmogelijke driehoek en de band van Möbius.

Ga naar de website van Eduforce om een aantal voorbeeldpagina’s te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s